Ο Αγγειοχειρουργός Dr. Κωνσταντίνος Παπουτσής γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του 11ου Λυκείου Πατρών.

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου φοίτησε ως σπουδαστής της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων.

​Κατέχει τον τίτλο ειδικότητας Αγγειοχειρουργικής και κατά τη διάρκεια της ειδικότητάς του εκπαιδεύτηκε στο 401 ΓΣΝΑ και το Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών, συμμετέχοντας σε περιστατικά που αφορούσαν όλο το φάσμα της αγγειοχειρουργικής.

Εκπόνησε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τη Διαδακτορική Διατριβή με θέμα «Ο ρόλος της ρελαξίνης στις αγγειακές παθήσεις» και αναγορεύτηκε σε Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό Άριστα.

Επιπλέον είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Εξειδίκευσης με τίτλο « Ενδαγγειακές Τεχνικές» από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Μιλάνου (University of Milano Bicocca, Monza ).

Mετεκπαιδεύτηκε σε έμμισθη θέση Επιμελητή και εργάσθηκε στην Αγγειοχειρουργική Κλινική του Birmingham Heartlands Hospital στην Αγγλία, όπου εκπαιδεύτηκε στις σύγχρονες ενδαγγειακές τεχνικές των φλεβικών και αρτηριακών παθήσεων και πραγματοποίησε μεγάλο αριθμό ενδαγγειακών επεμβάσεων.

Ο ιατρός κατέχει θέση Επιμελητού Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του 401 ΓΣΝΑ.